Hermes Airports Ltd

Η Hermes Airports Ltd ανέλαβε στις 12 Μαΐου 2006 τη διαχείριση και τον έλεγχο του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας και του Διεθνούς Αερολιμένα Πάφου, βάσει μίας 25ετούς σύμβασης παραχώρησης με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η σύμβαση αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει αναληφθεί ποτέ στην Κύπρο και το έργο Κατασκευής- Εκμετάλλευσης - Εξώνησης είναι η πρώτη ιδιωτικοποίηση στο είδος της στην Κύπρο. Οι αερολιμένες προσφέρουν εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης και τελευταίας τεχνολογίας δίνοντας έμφαση στην άριστη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και των πελατών.

Η Hermes είναι μία κοινοπραξία με έδρα της την Κύπρο. Είναι μία διεθνής επιχειρηματική σύμπραξη 9 μετόχων η οποία απαρτίζεται από εννέα μετόχους - κυπριακές και ξένες εταιρείες.

Η Hermes Airports προσεγγίζει με ολοκληρωμένο τρόπο την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη που στοχεύει στην ανάπτυξη, ενημέρωση και την υλοποίηση μιας στρατηγικής η  οποία βασίζεται πάνω στους τομείς της Κοινωνικής Ευθύνης, της Ενεργειακής Πολιτικής και του Εθελοντισμού.

Στο πλαίσιο της ΕΚΕ, η Hermes έχει εντάξει στο πρόγραμμα προσφοράς τις κοινότητες που γειτνιάζουν στον Αερολιμένα Λάρνακας και Πάφου, κοινωνικές δράσεις όπως η διοργάνωση δράσεων σε συνεργασία με φιλανθρωπικούς οργανισμούς που αποσκοπούν στην οικονομική ενίσχυση της κοινωνίας σε τοπική αλλά και σε παγκύπρια κλίμακα.   

Όπως αποτυπώνεται στην Εταιρική Πολιτική μας για την Ενέργεια, η Hermes Airports είναι σταθερά δεσμευμένη στην βελτιστοποίηση της διαχείρισης της ενέργειας, όπου όλες οι ενεργειακές προκλήσεις αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο του Συστήματος Ενεργειακής Διαχείρισης (EnMS) της Hermes. Γι’αυτό τον λόγο η εταιρεία επενδύει στην απόκτηση διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων όπως το Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας ISO-50001 καθώς και την εξασφάλιση του πιστοποιητικού ACA (Airport Carbon Accreditation- Level of Mapping) το οποίο εκδίδει το Διεθνές Συμβούλιο Αερολιμένων ACI (Airport Council International) και αφορά στις προσπάθειες μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Μεταξύ άλλων, η Hermes Airports έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες εθελοντισμού, με σκοπό να βοηθήσει όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν στον κλάδο των Αερομεταφορών και της Εξυπηρέτησης Πελατών αλλά και να αποκτήσουν εμπειρία σε εργασιακό περιβάλλον.

Το εθελοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει εισαγάγει η Hermes Airports με την ονομασία «Airport Customer Care Ambassadors», αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους εθελοντές να βελτιωθούν τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και στην επαγγελματική τους κατάρτιση. Τέτοιου είδους προγράμματα εφαρμόζονται και σε άλλα αεροδρόμια ανά το παγκόσμιο. Το πρόγραμμα που έχει εισαγάγει η Hermes, αποσκοπεί στη συμβολή της εταιρείας στην ανάπτυξη αξιών, εκπαίδευσης και εκμάθησης σημαντικών δεξιοτήτων.

Στέλεχος Επικοινωνίας

Μαρία Κουρούπη
Ανώτερη Διευθύντρια Μάρκετινγ και Επικοινωνίας

Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
Hermes Airports Ltd
Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας
Ταχ. Θυρίδα 43027
ΤΚ. 6650, Λάρνακα
Κύπρος

Ιστοσελίδα