McDonald’s™

Η McDonald’s Kύπρου ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα τον Ιούνιο του 1997 με την δημιουργία του πρώτου εστιατορίου στη Λάρνακα. Σήμερα, με ένα δίκτυο από 18 εστιατόρια και εργαζόμενους που υπερβαίνουν τον αριθμό των 1.000 ατόμων, τα εστιατόρια McDonald’s συγκαταλέγονται στις κορυφαίες προτιμήσεις του κυπριακού κοινού στον κλάδο της ταχείας εστίασης. Η επιτυχία των McDonald’s στην Κύπρο δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τη σκληρή δουλειά και την επιχειρηματική οξυδέρκεια της εταιρείας, η οποία ξέρει πώς να εξελίσσεται, να εντοπίζει και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των Κυπρίων καταναλωτών.

Η κοινωνική υπευθυνότητα και ευσυνειδησία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις αξίες και το όραμά της εταιρείας.

Από την ημέρα ίδρυσής της μέχρι και σήμερα, η εταιρεία έχει εκτενές έργο στον τομέα της ΕΚΕ τόσο σε ανθρωπιστικό επίπεδο όσο και σε ηθικό. Οι βασικοί στρατηγικοί άξονες που κινείται είναι ο άνθρωπος, ο πλανήτης, το φαγητό και η ποιότητά του. Οι ποικίλες ενέργειες που διοργανώνονται, έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο και προσαρμόζονται στις εκάστοτε ανάγκες της κοινωνίας.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΕ

 • Ronald McDonald House Charities® (RMHC® Κύπρου): Πρόκειται για ένα αυτόνομο, φιλανθρωπικό ίδρυμα που στόχο έχει να προσφέρει στον τομέα της υγείας και της ευημερίας των παιδιών. Το ίδρυμα δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 2014 με πρώτο μεγάλο του έργο την παιδοκαρδιολογική κλινική στο Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και επόμενο έργο την ανέγερση του πρώτου Ronald McDonald House®, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επομένους 18 – 24 μήνες. Οι ξενώνες φιλοξενίας ανεγείρονται στον χώρο του πρώην Κέντρου Αποκατάστασης Παραπληγικών στη Λευκωσία και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν οικογένειες απ’ όλη την Κύπρο των παιδιών που νοσηλεύονται στο Μακάριο και σ’ άλλα νοσηλευτήρια, προκειμένου να κρατάνε τις οικογένειες ενωμένες στις πιο δύσκολες στιγμές τους.
 • Περιβάλλον: Καλλιεργεί την περιβαλλοντική συνείδηση στους εργαζομένους και τους παροτρύνει να συμμετέχουν εθελοντικά σε ενέργειες που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, όπως δεντροφυτεύσεις, τις οποίες είτε τις διοργανώνει η ίδια η εταιρεία είτε τις επιχορηγεί. Η εταιρεία προχώρησε σε συνεργασίες για ανακύκλωση του χαρτιού και τοποθέτηση λιποπαγίδων εντός των εστιατορίων.
  Η McDonald´s και τα McCafé στοχεύουν μέχρι το τέλος του 2019 να είναι πιστοποιημένοι 100% από τη Rainforest Alliance - διασφαλίζοντας ότι ο καφές προέρχεται από βιώσιμες πηγές.
  Με οδηγό τη βιώσιμη ανάπτυξη, βασικός στόχος μέχρι το 2025, είναι όλες οι συσκευασίες των προϊόντων των McDonald’s να προέρχονται 100% από ανανεώσιμες, ανακυκλώσιμες ή πιστοποιημένες πηγές.
 • Άνθρωπος – Παιδί: Οι άνθρωποι είναι προτεραιότητα για την εταιρεία γι’ αυτό και η εσωτερική επικοινωνιακή πολιτική στοχεύει στη δημιουργία ενός ασφαλούς, δίκαιου και δημιουργικού εργασιακού περιβάλλοντος το οποίο προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους χωρίς διακρίσεις και ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, καταγωγής και ακαδημαϊκού επιπέδου. Ακόμα μία κοινωνική πρωτοβουλία της McDonald’s είναι η απασχόληση ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ). Επιβραβεύει τους υπαλλήλους της και τους βοηθά έμπρακτα στην επίτευξη των στόχων τους δίνοντας ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης. Επιπρόσθετα, ξεκίνησε συνεργασία με το Cyprus Institute of Marketing CIM δημιoυργώντας ένα μοναδικό Πρόγραμμα Σπουδών που επιτρέπει στους εργαζομένους των McDonald’s να αποκτήσουν το πτυχίο τους ενώ δουλεύουν, με μειωμένα δίδακτρα και αποπληρωμή των σπουδών τους μέσω του μισθού τους.
  Tα παιδιά ανέκαθεν υπήρξαν θέμα μείζονος σημασίας για την εταιρεία. Γι’αυτό  και επιχορηγεί αθλητικές δραστηριότητες, όπως το McDonald’s Kid’s Race (Μαραθώνιος Λεμεσού & Λάρνακας), το McDonald’s Player Escort Program και παιδικές ακαδημίες ποδοσφαίρου σε όλη την Κύπρο. Επίσης,
  Η McDonald’s πρωτοπορεί για άλλη μια φορά δημιουργώντας το Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας (Road Safety Program), ένα πρόγραμμα ενημέρωσης παιδιών για την οδική ασφάλεια το οποίο λειτουργεί τα τελευταία εννιά χρόνια σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας
Στέλεχος Επικοινωνίας

Κατερίνα Ανδρέου - Head of CSR

Email: katerina.andreou@mcdonalds.com.cy
Διεύθυνση: Λεωφόρος Αθηνών 30 – 32, Λάρνακα, 6023

Ιστοσελίδα